Zelfgemaakte handpoppen

Egel
Dit egeltje is gemaakt van een auto washandje.Ik heb voor de ogen bewegende oogjes gebruikt en voor de snuit bruin stof opgevuld met opvulling. Voor het neusje heb ik een zwart stoffen bolletje gebruikt. egeltje


Dieren vingerpopjes

VingerpopjeMijn opdracht om vijf vingerpopjes te maken voor het vak Beeld is voltooid. Ze duiken mee met de andere zelfgemaakte handpoppen in mijn poppenkoffer.


Kriebel kriebel spinnetje

spinnie Ik ben een kriebel kriebel spinnetje,
In september komen spinnetjes graag op bezoek in de huisjes van mensen, het is er dan lekker warm want buiten wordt het al wat kouder. Maar kriebel kriebel spinnetje gaat graag op bezoek in kleuterklasjes omdat hij een sociaal spinnetje is en graag nieuwe vriendjes maakt. Hij vind het niet fijn als mensen of kindjes bang van spinnetjes zijn, wij zijn heus wel lieve kriebelbeestjes. Kriebel kriebel spinnetje heb ik gemaakt van twee handschoenen, een bruine handschoen en een bruine vingerloze handschoen waar pels aan gemaakt was. De oogjes zijn gemaakt van wattebollen en bevestigd met een lijmpistool. Deze behoort ook in mijn poppenkoffer voor het vak Beeld.


Het paard van de Sint!

stokpaardHet is binnenkort Sinterklaas, dan zetten alle kinderen weer hun schoentjes klaar met wat lekkers voor Piet en de Sint maar vergeet geen worteltjes te leggen voor het paard van de Sint. Het paard van de Sint staat op jou te wachten op 24 november 2012 in Het Kleine Atheneum te Hasselt. Je kan naar mij komen kijken, ik sta in een mooie stal en de Sint en de Pieten zullen er ook zijn. Plezier is dus verzekerd!

KWIKKWAK de kikker

KWIKKWAK de kikkerKWIKKWAK de kikker is mijn vijfde washandje. Mijn opdracht om vijf washandjes om te toveren naar handpoppen is voltooid.
Zij zitten allemaal in mijn poppenkoffer te wachten om de kinderen in de kleuterklas te vergezellen tijdens mijn stage met leuke thema’s en opdrachten. Ik ben benieuwd naar de kinderen hun reacties op de zelfgemaakte handpoppen.


Wie legt het mooiste ei in mijn poppenkoffer? 

kipKaatje de kip natuurlijk!

Kaatje is gemaakt van een washandje zoals Rosa het nijlpaard, Pluis de gekke muis en de vis hieronder. Je kan tal van leuke diertjes maken met washandjes. Kaatje de kip duikt mee samen met de andere dieren in mijn poppenkoffer voor beeld.

Ik heb deze kip gemaakt van:

 • Een wit washandje
 • Rood vilt
 • Oranje Vilt
 • Bewegende oogjes
 • Rode veren
 • Naaigerei

Veel plezier!

Kris de vis 

visje

Kris de vis is ook van een washandje gemaakt. Het is mijn derde creatie van mijn washandjes. Mijn vijf washandjes zijn bijna klaar om mijn poppenkoffer aan te vullen. U kan deze vis bijvoorbeeld gebruiken bij het verhaal: “De mooiste vis van de zee”, maar je kan hem ook gebruiken bij andere thema’s of activiteiten. Veel plezier!

Rosa, het nijlpaard

rosa het nijlpaardRosa het nijlpaard, is gemaakt van een washandje*. Rosa behoort ook tot mijn poppenkoffer voor het vak beeld. Ze neemt je mee in de avontuurlijkste verhalen in de kleuterklas. Rosa is altijd blij en doet graag gek met haar vriendjes. Avontuur is dus verzekerd met dit nijlpaard in de klas!

* Voor dit nijlpaard heb je twee washandjes nodig voor zijn bek te kunnen maken.

Veel plezier!

Toeka, de vreemde vogel

vogelToeka, de kleurrijke vogel is gemaakt van een plumeau. De ogen heb ik bevestigd met een ijzeren draad, de mond is gemaakt van vilt. Deze maakt ook deel uit van mijn zelfgemaakte handpoppen naar keuze.Toeka zit ook in mijn poppenkoffer voor het vak Beeld.

De benodigdheden om deze vogel te maken zijn:

 • Plumeau (huishoudelijk hulpmiddel)
 • Watteballen (voor de ogen)
 • Ijzeren draad
 • Rood vilt
 • Oranje vilt
 • Rode garen en naald (om de snavel te naaien)
 • Lijmpistool

Veel plezier!

Pluis de gekke muis 

Philip de muis

Pluis de muis is mijn eerste handpop die ik heb gemaakt, die behoort tot mijn poppenkoffer voor het vak Beeld. De opdracht is om vijf washandjes om te toveren naar leuke handpoppen waar Pluis de gekke muis al eentje van is, ook de andere handpopjes die ik ga maken komen nog op mijn blog te staan. Je kan deze muis gebruiken als een extraatje in een spannend muizenverhaal of je kan de muis ook gebruiken in de leukste kaas of muis versjes. Kortom plezier is verzekerd met deze gekke muis in huis.

Veel plezier!

Advertentie

4 gedachten over “Zelfgemaakte handpoppen

 1. Wow, ik wou dat ik zo creatief was!
  Superleuke poppen allemaal, jij wordt ongetwijfeld een supergoede kleuterjuf!
  Bedankt voor de leuke ideën en inspiratie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s