Theatervoorstelling: Een dame in de kast [4+]

Waar? CC Maasmechelen
Wanneer? 28 oktober 2012 om 15u00Doelgroep? Kleuters 4+
Duur? +-40min
Cast? Multiculturele Cast: Alain Rinckhout, Celia Fechas en Soleman Amadou.
Vormgeving? Het decor was abstract, het decor bestaat uit twee rode panelen die verschillende functies heeft in het spel. De kostuums waren zoals in de realiteit. De muziek bleef altijd hetzelfde er werd soms wat met de audio gespeeld wanneer het spannend werd of juist  wanneer het heel grappig werd. De belichting was neutraal maar soms werd er nadruk gelegd op iemand door een spot op alleen die persoon te richtte.
Structuur? een aaneenschakeling van losse fragmenten
Acteerprestaties? Ze praten en bewegen op een heel expressieve manier, ze boeien de kinderen en zelfs de volwassenen krijgen ze aan het lachen.

Kort samengevat:
Het stuk gaat van start met een dame die niet uit de kast wil komen omdat ze geen kleren aan heeft, haar vriend probeert een kleed voor haar te naaien. Uiteindelijk lukt het de twee vrienden wel om de dame uit haar kast te krijgen, vanaf dan spelen zich veel verschillende fragmenten af rond de kast. Het decor bestaat uit twee rode panelen en een hek met verschillende bloempotten, de twee rode panelen spelen altijd een andere rol, de ene keer is het een haag en een tuin dan een huis met een schouw, een winkel waar je baby’s kan kopen enzoverder.

Een dame in de kast is een boeiend stuk dat samengesteld is uit verschillende voor kinderen herkenbare taferelen met een multiculturele cast. Zoals “de coole jongen” met zijn skateboard die op aanvraag van zijn vrienden coole trucjes uithaalt en zijn vrienden verstomd met zijn waagmoedigheid. Of Bruno “de zot van dienst” die op aandringen van zijn vrienden steeds weer opnieuw zijn danstalent demonstreert. De enkele taferelen hebben in mijn ogen weinig tot geen samenhang, hier en daar zijn er wel op elkaar volgende fragmenten maar dat is eerder de uitzondering.Maar dit gegeven houd het toneelstuk dus wel simpel en makkelijk te volgen voor een jonge kleuter omdat er geen grote samenhang is, op deze manier kan de kleuter niet de rode draad kwijt raken en blijft het een ontspannen toneelstuk.

Door de korte maar grappige fragmenten blijft het stuk altijd spannend en interessant zelfs voor volwassenen. Kortom het is zeker de moeite om naar “Een dame in de kast” te gaan kijken zowel voor kleuters als voor volwassenen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s